2toDrive

Heb jij op 1 november 2017 de leeftijd van 16 jaar bereikt en ben je klaar voor je rijbewijs? Bij Verkeersschool Road Company helpen we je graag op weg! Dankzij 2toDrive kun je al vanaf 16,5 jaar rijles volgen en mag je op je 17e rijexamen doen. Wanneer je je rijbewijs hebt gehaald, dan kun je samen met (een) ervaren begeleider(s) deelnemen aan het verkeer, totdat je de leeftijd van 18 jaar hebt bereikt.

Wat is 2todrive?

2toDrive is een experiment dat moet leiden tot vergroting van de verkeersveiligheid en minder verkeersdoden. Het is namelijk gebleken dat de aanwezigheid van een volwassene een matigende en beschermende invloed heeft op jongeren. Om met een begeleider de weg op te kunnen gaan, heb je wel een begeleiderspas nodig. Die kun je vanaf 16,5 jaar aanvragen.

Als experiment liep 2toDrive tot en met 31 oktober 2017. De definitieve invoering is nog niet helemaal rond, maar wel in een vergevorderd stadium. Voor jongeren die op 1 november 2017 de leeftijd van 16 jaar reeds hebben bereikt, verandert er niets. Behoor jij tot die groep? Dan geldt voor jou ook de overgangsregeling, inhoudende dat:

  • je vanaf 16 jaar theorie-examen mag doen;
  • je vanaf 16,5 jaar praktijklessen mag volgen;
  • je vanaf 17 jaar praktijkexamen mag doen;
  • je tot 18 jaar onder begeleiding mag autorijden;
  • je vanaf 18 jaar zelfstandig mag autorijden.

Rijlessen met 2toDrive

Bij Verkeersschool Road Company weten we alles af van 2toDrive. We helpen je dan ook graag op weg. Onze ervaren instructeurs helpen je op een deskundige en leuke manier door het hele proces heen, vanaf het moment dat je je hebt aangemeld voor de theorielessen tot het punt waarop je onder begeleiding de weg op mag.

Onze instructeurs stemmen ook graag met je af welke dagen en tijden het meest geschikt zijn voor jou. Heb je het door de week een beetje druk? Geen probleem! Ook in het weekend en in de avonduren staan de instructeurs van Verkeersschool Road Company je graag bij. Neem vandaag nog contact met ons op!