Opfriscursus

Het huidige verkeer is drukker dan pakweg 30 jaar geleden. Hoewel je misschien al jaren terug je rijbewijs hebt gehaald, maakt deze drukte je onzeker. Heb je je rijbewijs voor je studietijd gehaald en tijdens je studie net veel gereden? Nu je je studie hebt afgerond en je met de auto naar je eerste baan wilt, wil je met zekerheid in de auto stappen. Met een opfriscursus voor je rijbewijs lukt het je om weer zelfverzekerd de weg op te gaan. Deze cursus is geschikt voor iedereen die zijn of haar rijbewijs op zak heeft, maar zoekt naar meer zekerheid tijdens het autorijden.

Cursus voor studenten en oudere mensen

Deze cursus komt niet alleen van pas voor mensen die al jaren hun rijbewijs op zak hebben. Juist ook jonge mensen zijn niet altijd even zeker in het verkeer. Misschien herken jij je daar ook wel in. Niet elke handeling tijdens het autorijden gaat wellicht even eenvoudig. Door middel van deze cursus leer je om veilig je auto te gebruiken. Heb je last van onzekerheid of lichte paniek bij drukte op de weg? Dan is deze extra cursus zeker iets voor jou!

Inhoud van de opfriscursus

Tijdens het volgen van deze cursus komen diverse aspecten aan bod. We luisteren naar jouw wensen en stellen zo een pakket samen. Zo wordt er onder meer aandacht besteedt aan:

  • het nemen van dubbele rotondes;
  • fileparkeren of achteruit parkeren;
  • de nieuwste verkeersborden;
  • omgang met onverwachte situaties
  • et cetera

Tenslotte worden de allernieuwste rij-methoden aan je uitgelegd. Hierdoor leer je je auto zuiniger te gebruiken en dit heeft een positief effect op je brandstofverbruik. Dit alles kunnen we oefenen bij jou in de regio of in grotere steden zoals Utrecht of Den Bosch.

Meld je direct aan

Een opfriscursus helpt je dus om met meer zekerheid deel te nemen aan het verkeer. De basiscursus bestaat uit een basispakket van 5 lessen totaal (meer is altijd mogelijk). Het pakket is uit te breiden met losse lessen of een vervolgpakket. Dit is uiteraard geheel afhankelijk van wat je nodig hebt en waar je voorkeur naar uitgaat.