Rijschool machtigen

Bij het behalen van je rijbewijs komt van alles om de hoek kijken. Je behaalt niet alleen je theoriecertificaat, maar ook je rijbewijs B. Je dient altijd eerst toestemming te geven voordat onze rijschool een rijexamen of tussentijdse toets voor je kan aanvragen. Dit kan gemakkelijk en snel met behulp van DigiD. Deze machtiging aan onze rijschool levert je bovendien diverse voordelen op. Hieronder lees je welke dit zijn.

Waarom onze rijschool machtigen?

DigiD is een persoonlijke en digitale legitimatie voor talloze overheidsdiensten. Je kunt deze gratis aanvragen via de DigiD website. Je verstrekt ons een machtiging totdat je bent geslaagd. Deze machtiging heeft onze rijschool nodig om bijvoorbeeld een tussentijdse toets of rij-examen aan te vragen. Ben je na een tijdje geslaagd voor je rijbewijs B? Dan komt deze machtiging te vervallen.

Wat levert het jou op?

Het levert jou altijd voordelen op om onze rijschool te machtigen. Je ontvangt altijd een bevestiging per e-mail van de verstrekte machtiging. Verder krijg je een e-mail als er een examen/ Tussentijdse toets is ingepland voor jou als cursist of wanneer een examen wordt verschoven of is komen te vervallen. Tenslotte zijn al jouw gegevens zichtbaar voor onze rijschool. Dit maakt het proces van je rijbewijs halen een stuk gemakkelijker en overzichtelijker.

Meld je aan voor een intake les

Nog geen rijbewijs op zak, maar heb je wel de leeftijd bereikt dat je je rijbewijs kan halen? Meld je gerust aan voor een intake les. In deze les maak je kennis met onze rijschool en rij-instructeurs en krijg je een idee hoelang je bezig bent met het behalen van je rijbewijs.

Je krijgt van ons een inschatting van het aantal lessen dat je nodig zult hebben voor het behalen van je rijbewijs. Houd bij het inplannen van een rij-examen wel altijd rekening met een wachttijd van ongeveer 2 tot 6 weken bij het CBR.