Met 2toDrive mogen jongeren vervroegd het rijbewijs B halen. Dit concept werd als experiment gestart, maar is sinds 15 maart 2018 definitief tot de mogelijkheden voor jongeren toegevoegd. Met het populaire 2toDrive mogen jongeren al theorie-examen doen vanaf 16 jaar en praktijklessen mogen worden gevolgd vanaf de leeftijd van 16,5 jaar. Wanneer de kandidaten 17 jaar worden, dan mogen zij praktijkexamen doen en mogen zij al daadwerkelijk de weg op.

Alleen onder begeleiding van een coach

De 17-jarigen die slagen voor het praktijkexamen mogen al gaan rijden op de Nederlandse wegen. Er is wel een beperking opgelegd voor de 17-jarige bestuurders. Zij mogen namelijk niet alleen in de auto zitten totdat zij de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt. In het jaar dat zij 17 jaar jong zijn moeten zij rijden onder begeleiding van een coach. Een groot voordeel is natuurlijk wel dat de jongeren door de begeleiding goed leren rijden in de praktijk, met alvast het rijbewijs B op zak. Hierdoor zijn zij een stuk zelfverzekerder wanneer zij na de 18e verjaardag zelfstandig de weg op mogen.

Meer 17- dan 18-jarigen geslaagd

Een kleine 250.000 jongeren hebben inmiddels dankbaar gebruik gemaakt van 2toDrive en het rijbewijs B op deze manier vervroegd behaald. Het concept is dan ook erg populair. In 2017 waren er zelfs meer 17-jarigen die slaagden voor hun praktijkexamen dan 18-jarigen. Dit succes heeft er uiteindelijk ook toe geleid dat het 2toDrive experiment is omgezet naar een permanente optie voor jongeren. Het CBR verwacht steeds meer jongeren van 17 jaar te gaan zien bij het afnemen van de praktijkexamens.

Ben jij er klaar voor?

Zie jij het ook al helemaal zitten om achter het stuur te kruipen en kun je niet wachten om echt te beginnen aan die mooie en leerzame weg naar je rijbewijs B? Vraag dan eens een gratis proefles aan! Wij gaan samen met jou op een leuke manier aan de slag om zo snel mogelijk je rijbewijs B op zak te hebben.