Elektrisch rijden is nog vrij duur tegenwoordig. De batterij van de auto zorgt ervoor dat deze gemiddeld genomen in aanschaf ruim € 10.000,- duurder is dan een benzine uitvoering van dezelfde auto. De accu’s worden wel steeds goedkoper, waardoor ook de elektrische auto’s voordeliger worden. Als je nu een goedkope elektrische auto wilt kopen, dan zijn dit de 5 meest voordelige opties.

1. Peugeot iOn

De elektrische Peugeot iOn heeft een bereik van 90 kilometer en haalt een topsnelheid van 130 km/u. De auto doet er 15,9 seconden over om vanuit stilstand de 100 km/u te halen. Dit is op dit moment de goedkoopste auto, met een aanschafprijs van € 22.360,-.

2. Citroën C-Zero

De Citroën C-Zero levert exact dezelfde prestaties als de Peugeot iOn. De auto heeft hetzelfde bereik, een gelijke mate van pit en ook een maximale snelheid van 130 km/u. Enkel het model is iets anders. Zelfs de aanschafprijs is hetzelfde, namelijk € 22.360,-.

3. Smart ForTwo Electric Drive

Deze elektrische auto heeft wat meer pit. De Smart doet er 11,5 seconden over om vanuit stilstand naar 100 km/u te komen. De maximale snelheid is 130 km/u en het bereik bedraagt 105 kilometer. Voor deze elektrische auto moet je een bedrag van € 23.660,- neertellen.

4. Smart ForFour Electric Drive

De Smart is er ook in een iets ruimere uitvoering, namelijk de Smart ForFour Electric Drive. Met 12,7 seconden om de 100 km/u te bereiken heeft deze iets minder pit. Het bereik is ook iets kleiner, namelijk 90 kilometer en de topsnelheid is gelijk. Je betaalt dus echt voor de extra ruimte. Deze auto kost nieuw € 24.050,-.

5. Smart ForTwo Cabrio Electric Drive

Ook de vijfde plaats wordt ingenomen door een Smart. De Smart ForTwo Cabrio Electric Drive bereikt de 100 km/u vanuit stilstand in een tijd van 11,8 seconden. De maximale snelheid is eveneens 130 km/u en het bereik is een afwijkende 95 kilometer. Deze auto kun je nieuw uit de showroom halen voor € 27.043,-.

Op naar het elektrisch rijden!

Zie jij jezelf al zitten in een elektrische auto? Of wil je toch liever een benzine- of dieselauto gaan rijden? Het maakt niet uit waar je in wilt gaan rijden, als je eerst dat rijbewijs maar te pakken hebt. Hier helpen wij je natuurlijk graag bij. Vraag gerust eens een gratis rijles aan!