Het CBR heeft bekend gemaakt dat theorie-examens per 1 mei 2018 ook kunnen worden afgelegd in de avonduren. Dit is nog geen vaste wijziging. De testperiode duurt een half jaar en geldt voor theorie-examens voor de bromfiets, de auto en de motor. Ook niet alle locaties van het CBR doen mee aan de testperiode. Wanneer je in de avonduren theorie-examen wilt doen, dan kan dit bij het CBR in Groningen, Rijswijk, Arnhem, Amsterdam en Zwolle.

Toeslag voor avondexamens

Wie in de avonduren theorie-examen wil doen voor de bromfiets, auto of motor dient zelf een examen te reserveren op de gewenste tijd. De avondexamens starten vanaf 16.00 uur en eindigen om 21.30 uur. De avondexamens zijn vooral ideaal voor mensen die overdag andere verplichtingen hebben, zoals school, college of werk. Natuurlijk moet er wel personeel worden geregeld voor deze extra examenuren in de avonden. Daarom wordt er een toeslag gevraagd voor examens die plaatsvinden na 18.00 uur.

De kandidaten moeten een meerprijs van € 4,45 betalen. Ook voor mensen die individueel het theorie-examen willen afleggen kunnen dit vanaf 1 mei in de avonduren doen. Beroepsexamens kunnen worden afgelegd tot 18.00 uur.

Waarom eerst een testperiode?

Voor veel mensen is het natuurlijk ideaal om ook in de avonduren het theorie-examen te kunnen afleggen. Het CBR verwacht daarom dat de avondexamens goed gereserveerd zullen worden door de kandidaten en opleiders. Toch is er eerst een testperiode ingesteld, waardoor het zeker nog niet zeker is dat de avondexamens mogelijk blijven. Dit heeft vooral te maken met de toeslag die betaald moet worden. Het CBR wil eerst beoordelen in hoeverre kandidaten bereid zijn om meer te betalen voor het doen van examen in de avonduren.

Goed voorbereiden op je theorie-examen?

Wil jij je goed voorbereiden op je theorie-examen, zodat jij op korte termijn een (avond)examen kunt doen? Wij helpen je graag! Je kunt je bij ons op een leuke manier voorbereiden op jouw theorie-examen. Natuurlijk ben je ook altijd welkom om een gratis proefles aan te vragen!