Je auto wassen kan natuurlijk op een heel makkelijke manier: door gebruik te maken van een wasstraat! Toch is dit niet de voordeligste oplossing en zeker als het lekker weer is buiten kun je het prima zelf. Wij geven je 6 praktische tips om je auto goed te wassen.

1. Spoel je auto eerst af

Ga niet direct met sponzen aan de slag. Er zitten kleine vuiltjes op je auto die krassen kunnen veroorzaken. Deze moet je er eerst af spoelen. Dit doe je met een tuinslang of bijvoorbeeld een hogedrukreiniger. In dit laatste geval moet je wel voldoende afstand houden – minimaal 20 cm – om te voorkomen dat je de lak beschadigt.

2. Spons en autoshampoo

Als alle vuiltjes van de auto zijn afgespoeld kun je aan de slag met de spons. Gebruik autoshampoo in combinatie met lauw water. Het is goed om een zachte spons te gebruiken. Werk van boven naar beneden en werk in de lengte van je auto. De velgen kun je nog even overslaan.

3. Afspoelen

Na het gebruik van de autoshampoo spoel je de auto goed af. Natuurlijk wil je niet dat er direct opgedroogde druppels zichtbaar worden op je auto. Je kunt een schone zeem gebruiken om de auto goed te drogen zonder strepen.

4. Velgenreiniger

Vervolgens zijn de velgen aan de beurt. Gebruik hiervoor speciale velgenreiniger. Het is verstandig om de auto in de schaduw te zetten wanneer je hiermee aan de slag gaat. Velgenreiniger kan namelijk indrogen.

5. Glasreiniger

De ruiten moeten natuurlijk ook goed worden schoongemaakt. Hiervoor kun je een ruitenreiniger gebruiken. Het is verstandig om in de lengte te werken en de ruiten na te vegen met een schone droge doek.

6. Lakbescherming

Het is belangrijk om de lak van je auto goed te beschermen. Dit doe je door gebruik te maken van autowax. Als je auto helemaal schoon en droog is, dan kun je de wax dun aanbrengen met een droge doek. Doe kleine stukjes tegelijk. Je kunt een microvezeldoek gebruiken om na een minuut of tien de was even na te wrijven.

Eerst nog even je rijbewijs halen?

Kun jij niet wachten om jouw eigen auto op te poetsen en te laten stralen, maar heb je nog helemaal geen rijbewijs? Dan nodigen wij je uit voor een gratis eerste proefles!