Als je je rijbewijs op zak hebt, dan heb je natuurlijk ook een stuk vrijheid op zak. Je kunt overal naartoe rijden waar je maar wilt. Ben je van plan om een mooie autoreis door Europa te gaan maken? Dan zijn er zeker wat mooie roadtrips te maken die echt aan te raden zijn. Hieronder geven wij je 5 leuke ideeën ter inspiratie.

1. Parijs – Montpellier

De zuidkust van Frankrijk is adembenemend mooi. Vanuit Parijs kun je starten aan deze roadtrip, waarbij je onder meer de plaatsen Lyon, Turijn, Nice, Marseille en Avignon aandoet om vervolgens te eindigen in Montpellier. Deze roadtrip geeft je 1484 kilometer rijplezier.

2. Barcelona – Bilbao

Spanje is ook zeker de moeite waard om eens goed te gaan ontdekken met de auto. Je kunt een fantastische roadtrip starten in Barcelona. Je bezoekt vervolgens onder meer de plaatsen Valencia, Madrid, Córdoba, Sevilla, Salamanca en Santiago de Compostella. Via Oviedo en San Sebastian kom je in Bilbao uit. Neem gerust een week of drie de tijd voor deze 2922 kilometer lange roadtrip.

3. Porto – Faro

Portugal heeft een indrukwekkende westkust waar je een mooie roadtrip kunt maken. Je start in de plaats Porto en bezoekt vervolgens onder meer de plaatsen Nazaré, Lissabon, Comporta, Porto Covo, Arrifana, Odeceixe en Praia en Zambujeira do Mar. Je kunt ook een stop maken bij natuurpark Serra da Arrábida, wat zeker aan te raden is. Je eindigt in de plaats Faro. Deze roadtrip laat je 748 mooie kilometers van Portugal zien.

4. Bergen – Trondheim

Ben je een echte natuurliefhebber en wil je met de auto de mooiste natuur gaan ontdekken? Dan ga je natuurlijk een roadtrip in Noorwegen maken. Start in Bergen en reis langs watervallen, fjorden en indrukwekkende berglandschappen. Je maakt kennis met onder meer de plaatsen Voss, Flåm, Stryn, Geirangerfjorden, Kristiansund en Trollstigen. Je eindigt na 1022 kilometer in het mooie Trondheim.

5. Londen – Cardiff

Groot-Brittannië is ook een absolute aanrader. Start deze roadtrip in het traditionele Londen en rijd vervolgens naar plaatsen zoals Somerset, Oxfordshire, Birmingham, Manchester, Liverpool en Pontmeiron. Je rijdt door het adembenemende Snowdonia National Park heen tijdens deze roadtrip van 877 kilometer.

Eerst je rijbewijs B halen!

Zie jij jezelf al door Europa toeren, maar heb je nog geen rijbewijs B? Kom dan bij ons langs voor een gratis rijles en je maakt een fantastisch begin aan jouw weg naar het behalen van je rijbewijs!