Het grootste deel van het jaar kun je in Nederland gewoon op zomerbanden rijden, maar in het winterseizoen kan het nodig zijn om winterbanden te gebruiken. Winterbanden zorgen bij vrieskou voor een betere grip op de weg, waardoor je een stuk veiliger rijdt op bevroren wegdek. Veel mensen vinden het lastig om te bepalen wanneer er nu gewisseld moet worden van zomerbanden naar winterbanden en van winterbanden naar zomerbanden.

Wanneer wissel je naar winterbanden?

Het is niet zo dat je moet wisselen naar winterbanden wanneer het winterseizoen begint. In Nederland kan het alle kanten op met het weer en dus kan het nodig zijn om al eerder te wisselen van zomerbanden naar winterbanden. Ook kan het zijn dat je pas hoeft te wisselen wanneer de winter al ruimschoots begonnen is. Dit ligt ieder jaar anders. Als je de auto echt dagelijks nodig hebt, dan is het verstandig om te wisselen van zomer- naar winterbanden wanneer de temperaturen overdag voor langere tijd onder de 7 graden blijven.

Terug wisselen naar zomerbanden

Winterbanden zijn dus vooral aan te raden wanneer de buitentemperatuur overdag onder de 7 graden blijft. Dit betekent dat je weer terug kunt wisselen naar de zomerbanden wanneer de temperatuur overdag boven de 7 graden uitkomt. Natuurlijk kan het voorkomen dat het slechts een paar dagen boven deze temperatuur wordt en vervolgens weer kouder. In dat geval hoef je niet te wisselen. Blijven de temperaturen voor langere tijd boven de 7 graden? Dan is het verstandig om weer je zomerbanden te gebruiken.

Rijles op de juiste banden

Wil jij je rijbewijs B gaan halen? Vraag dan eens een gratis proefles aan bij ons. Je gaat rijden in een moderne, jonge auto en leert goed te rijden, ongeacht het seizoen. Wij zorgen er natuurlijk voor dat de lesauto is voorzien van de juiste banden, zodat jij je daar geen zorgen over hoeft te maken. Wij zien je graag verschijnen voor jouw eerste rijles!